Suudi Arabistan Süper Kupa Finalinde Olay: Abderrazak Hamdallah’a Taraftarın Saldırısı

featured

Al Hilal, Al Ittihad’ı 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa’yı Kazandı

Suudi Arabistan Süper Kupa finalinde Al Hilal ile Al Ittihad karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele sonucunda Al Hilal, rakibi Al Ittihad’ı 4-1 mağlup ederek Süper Kupa’yı müzesine götürmeyi başardı.

Abderrazak Hamdallah’a Taraftarın Saldırısı Olayı

Karşılaşmanın ardından Al Ittihad forması giyen Abderrazak Hamdallah, bir taraftar ile gerginlik yaşadı. Tribünden kendisine bağıran taraftarın yanına doğru giden 33 yaşındaki futbolcu, taraftara su attı. Ancak tepkisinin dozunu arttıran taraftar, Abderrazak Hamdallah’a kırbaç ile vurmaya başladı.

Abderrazak Hamdallah’ın Tepkisi ve Olayın Yatıştırılması

Aldığı kırbaç darbesi sonrası sinirleri gerilen Abderrazak Hamdallah, taraftarın üzerine yürümek istedi. Ancak olaya müdahale eden görevliler, Abderrazak Hamdallah’ı sakinleştirirken, taraftarı da olay yerinden uzaklaştırdı. Bu olay, Suudi Arabistan Süper Kupa finalinin ardından yaşanan talihsiz bir anı olarak taraftarların ve futbolcuların dikkat çektiği bir durum oldu.

Suudi Arabistan Süper Kupa finalinde yaşanan bu olay, futbol sahalarında yaşanan tansiyonun bazen kontrol edilemez boyutlara ulaşabildiğini gösterdi. Futbolun heyecanı ve tutkusu bazen maalesef olumsuz olaylara da sebep olabilmektedir. Olayın ardından yetkililerin konuyla ilgili gerekli adımları atacağı ve gerginliğin sonlandırılacağı belirtiliyor.