ABD ve Küresel Piyasalarda Son Durum

featured

TÜFE Şubatta Beklentileri Aştı

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık bazda %0,4 artarak yıllık bazda %3,2 yükseldi. Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimine işaret etmesine rağmen enflasyonun yüksek gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Çekirdek TÜFE ve Faiz İndirimi Beklentileri

Çekirdek TÜFE de beklentileri aşarak şubatta aylık %0,4 ve yıllık %3,8 arttı. Para piyasalarında ise Fed’in faiz indirimi ihtimali değerlendirilirken, mayısta %15, haziranda ise %66 olarak fiyatlandı.

Altın ve Dolar Endeksi

ABD’de altının ons fiyatı düşüşle 2.158 dolara gerilerken, dolar endeksi 102,9 seviyesinde dengelendi. ABD’de petrol stoklarının azalmasıyla Brent petrolün varil fiyatı 82,3 dolara yükseldi.

Kripto Para ve Siyasi Gelişmeler

Bitcoin, zirve sonrası değer kaybederek 71.034 dolara geriledi. ABD’de devam eden ön seçim sürecinde Joe Biden ve Donald Trump, başkan adaylığı için delege sayısına ulaştı.

AB ve Asya’da Piyasa Durumu

Avrupa borsalarında alıcılı seyir devam ederken, İngiltere’de GSYH verisi bekleniyor. Asya’da Japonya’da Toyota’nın ücret artışı ve Çin’de Country Garden’ın durumu piyasaları etkiliyor.

Yurt İçi Piyasalar

BIST 100 endeksi düşüşle günü tamamlarken, dolar/TL 32,0910 seviyesinden işlem görüyor. Yurt içinde veri takvimi sakin. Teknik açıdan BIST 100’de 9.000 ve 8.900 destek, 9.100 ve 9.200 direnç olarak izleniyor.