Türkiye Futbol Federasyonu’nda Seçimli Genel Kurul Talebi

featured

Süper Lig Kulüplerinden Seçim Tarihinin Öne Alınması Çağrısı

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin 18 Temmuz’da yapılacak Mali Genel Kurulu Seçimli Genel Kurul olarak düzenleme kararını eleştirdi ve seçim tarihini öne almaya çalışıyor.

Delegelerin %40’ının İmza Verilmesi Durumunda Seçim Zorunluluğu

TFF’nin seçimli genel kurula gitmesi için delegelerin %40’ının imza vermesi gerekmekte. Aksi takdirde, oy kullanma hakkına sahip delegeler FIFA’ya konuyu taşıma hakkına sahipler.

Samsunspor ve Pendikspor’dan Eleştiri

Samsunspor ve Pendikspor kulüpleri, TFF Başkanı Büyükekşi’nin açıkladığı seçim tarihini geç ve yetersiz bulduklarını belirterek, seçimin daha erken bir tarihte yapılmasını talep ettiler.

Samsunspor’un açıklamasında, “Türk futbolunda yaşanan sorunlar ve kötü gidişat göz önüne alındığında, her geçen gün kayıp yaşanmaktadır. Temiz ve adil futbolu savunan Samsunspor, mevcut durumdan oldukça rahatsızdır” denildi.

Pendikspor ise, “Türk futbolundaki kaosun çözümü için seçimin daha erken bir tarihte yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Yeni yönetim kurullarının, Türk futbolunu daha iyi bir yere getirmek için gerekli zamana sahip olmaları gerektiğini umuyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Kulüpler, TFF’nin Türk futbolunu ileriye taşımak adına acil önlemler alması gerektiği konusunda hemfikir. Futbol camiası, seçimli genel kurul taleplerine olumlu yanıt alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.