Söke’de İnce Bağırsak Nakli İle Sağlığına Kavuşan Mine İvrendi’nin Hikayesi

featured

Acil İnce Bağırsak Nakli

45 yaşındaki Mine İvrendi, şiddetli karın ağrılarıyla 19 ay önce Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’ne başvurdu. İnce bağırsağının çürümeye başladığı belirlendi ve acil olarak ameliyata alındı.

Umut Dolu Bir Süreç

İnce bağırsak nakli için İzmir’deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen İvrendi, burada organ nakli bekledi. İlk denemede reddedilen ince bağırsak nakli sonrasında, İvrendi’ye bir ay önce yapılan başarılı ikinci nakil ile sağlığına kavuştu.

Yaşamın Dönüm Noktası

İnce bağırsak nakli sonrasında Mine İvrendi, 19 ay sonra yemek yemeye ve su içmeye başladı. İvrendi, yaşadığı zor günleri geride bırakarak sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Organ Bağışının Önemi

Mine İvrendi, organ bağışının azlığı nedeniyle ince bağırsak naklinin az yapılan bir operasyon olduğunu, kendisine iki kez uygun organ bulunmasının büyük bir şans olduğunu vurguladı.

Umut Dolu Mesajlar

Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Göksever Akpınar, Türkiye’de ince bağırsak nakliyle tedavi edilebilecek pek çok hastanın olduğunu ve organ bağışının önemine dikkat çekti. Akpınar, organ bağışının artmasıyla daha fazla hastaya yardım edilebileceğini belirtti.