MİT, El Kaide Üyesi Ahmet Baykara’yı Afrika’da Yakaladı

featured

MİT Operasyonuyla Yakalanan El Kaide Üyesi

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü El Kaide üyesi Ahmet Baykara’yı düzenlediği operasyonla Afrika’da yakaladı. MİT’in yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde, Baykara’nın Suriye’nin İdlib kentinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üs bölgeleri ve bir TSK konvoyuna düzenlenen eylemler içerisinde yer aldığı tespit edildi.

Baykara’nın Faaliyetleri ve Planladığı Eylemler

Baykara, Türkiye ve Suriye’de El Kaide adına birçok faaliyet yürüttü. Suriye’de El Kaide ve çeşitli grupların bünyesinde yer aldı ve birçok saldırı gerçekleştirdi. Türkiye’de de hassas noktalara yönelik eylemler planladı ancak MİT’in takibi sonucu Afrika’ya kaçtı.

Yakalanması ve İtirafları

MİT’in yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde Baykara, bir Afrika ülkesinde yakalandı. El Kaide üyesi Baykara, sınır ötesinde TSK’ya yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf etti. Ayrıca, Türkiye’deki hassas noktalara planladığı eylemleri ve işbirliği yaptığı diğer kişiler hakkında da bilgi verdi.

Sonuç

MİT’in başarılı operasyonuyla El Kaide üyesi Ahmet Baykara’nın yakalanması, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Baykara’nın itirafları, terör örgütlerinin Türkiye ve bölge ülkelerine yönelik tehlikeli planlarına karşı alınan istihbarat önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.