AB’den İsrail’e Yeni Yaptırım Tartışmaları

featured

AB Ülkeleri İsrail’e Yaptırımları Genişletmeyi Görüşüyor

YLE haber ajansına göre, AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının toplandığı Lüksemburg’daki toplantının ardından, Finlandiyalı Bakan Valtonen, İsrail’e yönelik yaptırımların genişletilmesine dair tartışmaların AB’de devam ettiğini açıkladı. Valtonen, bu kararın tüm AB ülkelerinin onayıyla alınabileceğini vurguladı.

AB’nin Net Adım Atması Gerektiği Vurgusu

Bakan Valtonen, ülkeler arasında görüş farklılıklarının olduğunu ancak bölgede gerilimi artıran olaylar sonrasında İsrail’e karşı **net bir adım atılması gerektiğini** belirtti. AB’ye, İsrail’e karşı daha sert yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunan Valtonen, 2024 başında Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere uygulanan yaptırımların, ülkedeki hükümet yetkililerini de kapsayacak şekilde genişletilebileceğini ifade etti.

Bu gelişmeler, AB’nin Orta Doğu politikalarında yeni bir döneme girebileceğine işaret ediyor. İsrail-Filistin sorununda AB’nin daha etkili bir rol oynamayı hedeflediği görülüyor. Yaptırımların genişletilmesi durumunda, AB’nin İsrail’e karşı aldığı en kapsamlı adımlardan biri olabilir. Konuyla ilgili detaylar ve AB ülkelerinin ortak tutumu merakla bekleniyor.