İstanbul’da Ücretsiz Kanser Taramaları Devam Ediyor

featured

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Kanser Taramalarını Halka Ücretsiz Sunuyor

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda, **15 farklı noktada** bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM), meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik ücretsiz tarama hizmeti veriliyor. Bu hizmet, **İlçe Sağlık Müdürlükleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM)** ve **Aile Sağlığı Merkezleri (ASM)** aracılığıyla sağlanıyor.

Halk Sağlığı Haftası: “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç”

Halk Sağlığı Uzmanı Uzman Dr. Büşra Sandıklı, Türkiye’de her yıl kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki temasının **”Sağlığını Erteleme, Harekete Geç”** olarak belirlendiğini ve halk sağlığının önemine vurgu yapıldığını belirtti. **İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü** bünyesinde yürütülen tarama programlarıyla erken teşhisin önemine dikkat çeken Sandıklı, tarama sonucu şüpheli bulunan kişilerin tanı ve tedavi süreçlerinin takip edildiğini ifade etti.

Pandemiye Rağmen Yapılan Kanser Taramaları

Uzman Dr. Sandıklı, **İstanbul’da 29 farklı noktada** rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik taramaların yanı sıra, meme kanseri taramalarının da yapıldığını belirtti. **Ücretsiz tarama hizmetlerinin** sağlık merkezlerinde sunulduğunu vurgulayan Sandıklı, son beş yılda **yaklaşık 900 bin vatandaşın** kanser taramasının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Rutin Kontroller Önemli

Uzman Dr. Sandıklı, kanser taramalarının önemine vurgu yaparak, herkesin sağlığını korumak adına **rutin kontrollerini** yaptırması gerektiğini belirtti. **Aile Sağlığı Merkezleri, KETEM’ler ve Sağlıklı Hayat Merkezleri** gibi sağlık kuruluşlarına düzenli aralıklarla başvurmanın önemine değinen Sandıklı, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.