Esmanur Arslan’ın Organlarıyla Umuda Yolculuğu

featured

Çorum‘dan 25 Ağustos Pazar günü ailesiyle Samsun‘a gezmeye giderken Kavak ilçesi‘nde geçirdikleri trafik kazasında annesi ve kardeşini kaybeden Esmanur Arslan, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde tedavi görürken dün beyin ölümü gerçekleşti.

Organ Bağışı Kararı

Hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekipleri, görüştükleri ailesinden genç kızın organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin olumlu yanıtının ardından gerekli mercilere bilgi verilerek organların alınması için harekete geçildi.

Organların Yolculuğu

Esmanur Arslan’ın sol böbreği Erzurum, sağ böbreği Ankara, karaciğeri ile 2 göz korneası ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi‘ne gönderildi. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, organların alınarak hastalara nakledilmek üzere farklı şehirlere gönderildiğini belirtti.

Umuda Yolculuk

Esmanur Arslan’ın halası Ferdiye Çamoğlu, yeğeninin tıp alanında okuma hayali olduğunu ve organ bağışıyla bir cana umut olmanın güzelliğine vurgu yaparak, “Aile olarak organlarını bağışladık” dedi. Organları ambulanslara konulurken halası ve diğer aile bireyleri gözyaşı döktü.