Dışişleri Bakanlığı, Fidan’ın Patrik ile Görüşme İddialarını Yalanladı

featured

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Ukrayna Barış Zirvesi’nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Fener Rum Patriği Bartholomeos ile resmi bir görüşme yaptığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Fidan’ın Görüşme İddiaları Yalanlandı

Keçeli, İsviçre’de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi’ne ilişkin çıkan haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Fener Rum Patrikhanesi’nin zirveye devlet statüsünde katıldığı ve Bakan Fidan’ın Bartholomeos’la resmi bir görüşme yaptığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını” belirtti. Bu iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Keçeli, zirve sonrasında imzalanan Ortak Bildiri’ye Fener Rum Patrikhanesi’nin isminin dahil edildiği iddialarıyla ilgili olarak İsviçre ve Ukrayna’dan açıklama talep ettiklerini açıkladı.

Devlet Politikasında Değişiklik Yok

Keçeli, Fener Rum Patrikhanesi’nin konumuna ilişkin devlet politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını bir kez daha vurguladı. Bu açıklama ile Fidan’ın Patrik ile resmi görüşme yaptığı iddiaları net bir şekilde yalanlanmış oldu.