Çin’de İki Farklı Tür Gribe Yakalanan Kadın Öldü

featured

Dünya Sağlık Örgütü, Çinli Kadının Çift Grip İle Hayatını Kaybettiğini Açıkladı

Çin’de ismi açıklanmayan bir kadının iki farklı tür gribe yakalanarak ölmesi Dünya Sağlık Örgütü’nü harekete geçirdi. 60’larında olduğu belirtilen kadının hem grip hem de ölümcül kuş gribine maruz kaldıktan sonra yaşamını yitirdiği duyuruldu.

İlk Kez Bir Kadın Çift Kuş Gribinden Yaşamını Yitirdi

Dünya Sağlık Örgütü, bu olayın kuş gribi vakalarında bir ilk olduğunu belirtti. Kadının ölmeden kısa bir süre önce ördek satın aldığı ve ördekteki hastalığın kadını öldürdüğü açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü’ne Göre Kadın H10N5 ve H3N2 Virüslerine Maruz Kaldı

Dünya Sağlık Örgütü, Çinli kadının H10N5 ve H3N2 virüslerine maruz kaldığını belirtti. H10N5’in kuş gribi olduğu ve iki virüsün birleşmesinin ölümcül etkisi olduğu açıklandı.

Kadın, Belirtiler Gösterdikten 3 Gün Sonra Hastaneye Kaldırıldı

Anhui bölgesinde yaşayan kadının öksürük, boğaz ağrısı ve yüksek ateş gibi belirtiler gösterdiği ve bu belirtilerden 3 gün sonra hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Hastaneye kaldırıldıktan 5 gün sonra ise daha büyük bir hastaneye nakledildiği kaydedildi.

Ördek Eti Örneklerinde H10N5 ve N5 Pozitif Çıktı

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü, kadının ördek etinden alınan örneklerde H10N5 ve N5 pozitif sonuçların çıktığını belirtti. Hastanın domuzlarla veya diğer memelilerle teması olmadığı da vurgulandı. Evinden çevresel örnekler alındı ve test sonuçları negatif çıktı.

DSÖ, Önleyici Tedbirlerin Alınmasını Tavsiye Etti

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, yüksek riskli ortamlardan uzak durulmasını ve kuş gribinin yayılmasını izlemek için gözetim önlemlerinin alınmasını tavsiye etti. Ayrıca, H10N5 virüslerinin epidemiyolojisini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.