İsrail’in Beyrut’a Yaptığı Saldırıda Ölenlerin Sayısı 5 Çocuğa Yükseldi

featured

İsrail Ordusunun Saldırısı

İsrail ordusu, Beyrut’a gerçekleştirdiği hava saldırısında Lübnan resmi haber ajansına göre beş çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Sivil Savunma ve Kızılhaç yetkilileri, saldırı alanında bulunanları güvenlik amacıyla bölgeyi terk etmeleri konusunda uyardı. Özellikle Hizbullah harekat komutanı İbrahim Aqil’in hedef alındığı saldırıda durumunun belirsiz olduğu belirtildi.

Patlamalar ve Çatışmalar

Lübnan’da son dönemde yaşanan patlamalar ve çatışmalar da endişe verici boyutlarda. Özellikle Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda 12 kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Benzer şekilde, telsizlerin patlatılması sonucunda da ölümler ve yaralanmalar meydana geldi.

Çatışmaların Devamı

İsrail ile Lübnan arasında 2023 yılından bu yana devam eden çatışmalar, zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. Taraflar arasındaki gerilim, bölgedeki barış ve istikrara yönelik ciddi tehdit oluşturuyor. Her iki ülkenin de çatışmaları sonlandırmak ve masum sivillerin hayatını korumak için daha yapıcı adımlar atması bekleniyor.