Hindistan’a Kurulan Dünyanın En Büyük Enerji Santrali

featured

Adani Green Energy Tarafından Dev Projeye Başlandı

Ünlü milyarder Gautam Adani’ye ait olan Adani Green Energy (AGEL), Hindistan’ın en büyük enerji santralini inşa etmek için harekete geçti. Güneş ve rüzgar enerjisi tesisinin kurulacağı alan, 517 kilometrekarelik devasa bir alana yayılacak.

Yatırım Maliyeti 20 Milyar Dolar

Yalova’dan daha büyük olan enerji tesisi, 20 milyar dolarlık bir yatırım gerektirecek. Hindistan’ın en büyük üçüncü enerji tüketicisi konumunda bulunan ülkede, 16 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılaması planlanan tesisin 5 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

AGEL’in Hedefi ve Adani’nin Enerji Yatırımları

AGEL, Güneybatı Hindistan’daki Gujarat eyaletinde inşaatı devam eden tesisin yanı sıra ülkenin en büyük kömür madeni üreticisi konumunda. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 70’i temiz enerji olmak üzere 100 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Adani’nin serveti, fosil yakıtlar ve yenilenebilir enerji yatırımlarının artmasıyla önemli ölçüde büyüdü. Bu durum, dünyanın en zenginleri listesinde önemli bir yer edinmesine neden oldu. Ancak, Adani Group’un hisse manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığı iddiaları sonrasında hisse değerleri 100 milyar dolar düşerken, Adani’nin kişisel serveti de ciddi bir düşüş yaşadı.