İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Ulaşımda Düzenlemeler Yapıldı

featured

İBB, Valiliğin Talimatıyla Toplu Ulaşımda Değişiklik Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliğinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tedbirleri kapsamında toplu ulaşımda düzenleme yaptı. İBB’nin açıklamasına göre, Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları’nın seferlerinde değişiklikler yapıldı.

Ücretsiz İstanbulkart Kullanımı Sağlanacak

İBB’nin işlettiği toplu ulaşım araçları, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 1 Mayıs’ta ücretsiz olacak. İETT, metrobüs hattında Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu duraklarında yolcu indirme ve bindirme yapmayacak. Otobüs seferlerinde ise aksama yaşanmaması için ek seferler düzenlenecek.

Metro ve Metrobüs Seferlerinde Kısıtlamalar

1 Mayıs’ta saat 05.30’dan itibaren, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı‘nın birçok durağı sefere kapatılacak. Ayrıca, Kabataş-Taksim Meydan Füniküler Hattı ve Tünel Meydan-Karaköy Füniküler Hattı seferleri de yapılamayacak.

Vapur Seferlerinde Düzenlemeler

Şehir Hatları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak düzenlemeyle Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na taşımacılık sağlanacak ancak Anadolu’dan Avrupa’ya bazı iskeleler arasında yolcu ve araç taşınmayacak.

Otopark ve Cadde Kısıtlamaları

İSPARK’ın işlettiği bazı otoparkların boşaltılacağı, araç parklarına izin verilmeyeceği ve Taksim Meydanı çevresindeki cadde ve sokaklarda araç parkına kısıtlama getirileceği belirtildi.