Netanyahu, Gazze’deki Esirlerin Yakınlarıyla Görüştü

featured

Netanyahu, Gazze’ye Saldırıları Durdurmayacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’deki İsrailli esirlerin yakınlarının temsilcileriyle bir araya geldi ve Gazze’ye yönelik saldırıları “hedeflerine ulaşmadan” durdurmayacaklarını ifade etti.

Esir Takası Mutabakatına Varılmasa da Refah’a Saldırı Başlatacak

Netanyahu, esir takası mutabakatına varılsa da varılmasa da Refah’a kara saldırısı başlatacaklarını belirtti. Bu açıklama, İsrail ile Hamas arasında devam eden esir takası müzakereleri sürecinde geldi.

Refah’a Kara Saldırısı Endişe Yaratıyor

İsrail’in Refah’a olası kara saldırısı ise Gazze’nin güneyindeki Mısır sınırında yer alan kenti endişelendiriyor. 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapan Refah’a yapılabilecek saldırının bölgede insani krize yol açabileceği belirtiliyor.

Refah’a Sığınan Filistinlilerin Durumu

İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah, yeterli konut olmaması sebebiyle çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İsrail ordusu da Refah kentine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

İsrail’in Refah’a Kara Saldırısı Bekleniyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah’a kara saldırısı için tarih belirlendiğini açıklamış ve İsrail ordusunun saldırıyı “çok yakında” başlatacağını duyurmuştu.