Çiftçiler Brüksel’de AB’ye Karşı Gösteri Düzenledi

featured

Çiftçiler, Brüksel’de AB’ye Karşı Taleplerini Traktörleriyle Dile Getirdi

Belçika’daki çiftçi birliklerinin çağrısıyla yüzlerce çiftçi, Avrupa Birliği (AB) kurumları önünde traktörleriyle gösteri düzenledi. Çiftçiler, desteklemelerin artırılması, ürünlerine daha fazla ödeme yapılması ve ucuz ürün ithal edilmemesi taleplerini dile getirdi.

Protesto Sırasında Yaşananlar

Çiftçiler, AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu binaları yakınında bir araya gelerek, Rue de la Loi ana yolunu trafiğe kapattı. Polis barikatıyla karşılaşan çiftçiler, önce saman püskürterek tepkilerini gösterdi. Daha sonra römorklarla şeker pancarı, tahta palet ve tezek döküp çevreye sis bombaları, torpil ve havai fişekler attı. Ayrıca polislerin üzerine yumurta ve sıvı hayvan gübresi fırlattılar.

Çiftçilerin Talepleri

Çiftçiler, ürünlerine daha fazla ödeme yapılmasını, serbest ticaret anlaşmalarına son verilmesini ve piyasa spekülasyonlarından korunmasını istedi. Ayrıca tarımsal desteklemelerin artırılmasını, bürokratik işlemlerin kolaylaştırılmasını ve ürünlere adil fiyat sağlanmasını talep ettiler.

Çiftçiler, üçüncü kez Brüksel’de protesto düzenlerken, şehir merkezindeki ulaşım da olumsuz etkilendi. Avrupa’daki çiftçiler, artan üretim maliyetleri ve diğer konulardan rahatsızlık duyarak protestolarını sürdürüyorlar.