ABD’de Ücretsiz Ev ve Arazi Sunan Kasabalar

featured

Elwood, Nebraska

Nebraska’nın Elwood kenti, Wheatfield Addition bölgesinde **bedava arsalar** sunuyor. Alıcılar, kendi evlerini inşa etmelerine olanak tanıyan bir ev sahipliği programının bir parçası olarak 1 dönümlük arsaları alabilirler. Potansiyel alıcıların ev tamamlandığında iade edilmek üzere 500 dolar depozito ödemeleri gerekiyor. Ayrıca peşinat yardımı ve inşaat maliyetinin yüzde 10’unu karşılayan imkanlar da mevcut.

Lincoln, Kansas

Kansas eyaletinin Lincoln kenti, nüfusu 1200’ün altında olup **konut arazisi sağlıyor**. Evlerin inşa edilmesi ve belirli şartlara uyulması koşuluyla arsaları veren kent, altyapıya da erişim imkanı sunuyor. Şehir merkezine, liseye ve hastaneye yakın olan arsalar, belli ölçülerde ve standartlarda evlerin yapılmasını şart koşuyor.

Manilla, Iowa

Manilla şehri, Iowa eyaletinde, **nitelikli bireylere arsa sağlayan** Sunrise Addition projesinin ikinci aşamasında. Katılımcıların arazide ev inşa etmesi gerekiyor ve şehir bu süreci kolaylaştırıyor. Elektrik bağlantı ücretlerinden feragat edilmesi ve vergi indirimi gibi avantajlar sunulmakta.

Mankato, Kansas

ABD Nüfus Sayımı’na göre Kansas’ın Mankato kasabasında nüfus 1000’in altında ve **26 konut arsası** bulunuyor. Banka onayı ve belediye meclisi mülakatı gerektiren başvurular, belirli şartları yerine getirmek zorunda. Evlerin belirli bir büyüklükte olması ve inşa sürecinin hızla başlaması bekleniyor.

Monessen, Pensilvanya

Monessen kasabası, 2020’de nüfusunun azalmasıyla boş evlerin sayısının arttığını gördü. **Boş evleri yeniden değerlendirmek** isteyen kasaba, evlerin sahipleriyle anlaşması halinde vergi borçlarında indirim sağlıyor. Ancak tadilat maliyetlerinin vergi borcunun en az üç katı olması gerekiyor.