Avusturya Milli Takımı EURO 2024’e Hazır

featured

Avusturya’nın EURO 2024 Yolculuğu

Avusturya Milli Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak için Almanya’da düzenlenecek turnuvada yer alacak. D Grubu’nda mücadele edecek olan Avusturya, Hollanda, Fransa ve Polonya ile çekişmeli bir grup aşaması geçirmeye hazırlanıyor.

Ralf Rangnick Yönetimindeki Takım

Alman teknik direktör Ralf Rangnick’in liderliğindeki Avusturya, “disiplinli oyun” anlayışıyla dikkat çekiyor. Özellikle güçlü orta sahasıyla takım, rakiplerine zor anlar yaşatmaya aday görünüyor. Borussia Dortmund’dan Marcel Sabitzer, Hoffenheim’dan Florian Grillitsch, Bayern Münih’ten Konrad Laimer ve Christoph Baumgartner Avusturya’nın önemli isimleri arasında bulunuyor.

Avusturya’nın EURO 2024 Kadrosu

Avusturya’nın EURO 2024 için belirlediği aday kadroda, önemli isimlerin yanı sıra genç yeteneklere de yer veriliyor. Marko Arnautovic ve Michael Gregoritsch gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra genç oyuncular da kadroda yer alıyor. Avusturya, bu kadrosuyla turnuvada iddialı bir performans sergilemeyi hedefliyor.

Avusturya’nın Turnuva Geçmişi

Avusturya Milli Takımı, daha önce katıldığı 3 Avrupa Şampiyonası’nda en büyük başarısını 2020’de elde etti. Şimdi ise EURO 2024’te daha ileri gitmeyi hedefliyor. Toplamda 10 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayan Avusturya, turnuva tecrübesini 2024’te de sahaya yansıtmak istiyor.

Avusturya’nın Maç Programı

Avusturya’nın EURO 2024 D Grubu’nda oynayacağı maçların programı şu şekilde:
– 17 Haziran Pazartesi: Avusturya-Fransa (Düsseldorf Arena-Düsseldorf)
– 21 Haziran Cuma: Polonya-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)
– 25 Haziran Salı: Hollanda-Avusturya (Berlin Olimpiyat Stadı-Berlin)