Araştırma: Demans Riski Taşıyan Yetişkinlerde Navigasyon Yeteneği ve Alzheimer İlişkisi

featured

Araştırma Detayları:

Araştırmacılar, genetik veya yaşam tarzı faktörlerinin demans riski taşıyan yetişkinlerde mekansal navigasyonu azaltabileceğini tespit etti. 43 ila 66 yaşları arasındaki 100 risk altındaki bireyin biliş ve yön becerileri Alzheimer ve Demans: Alzheimer Derneği Dergisi’nde yayınlandı.

Erken Teşhis Önemi:

Araştırmacılar, Alzheimer riski taşıyan bireylerin navigasyon görevinde sorunlar grandbetting yaşadığını diğer bilişsel testlerde herhangi bir bozulma olmaksızın belirledi. Bu bulguların erken teşhise ve Alzheimer’ın ilerleyişinin anlaşılmasına yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Umutlu İfadeler:

University College London’dan Dr. Coco Newton, araştırmanın Alzheimer’da erken teşhis için önemli bir sinyal olabileceğini belirtti. Dr. Newton, bu bulguların doğru tanı ve grandbetting giriş tedaviye erişimi geliştirecek klinik karar destek araçları için bir adım olabileceğini vurguladı.

Alzheimer Derneği’nden Dr. Richard Oakley ise demansın erken teşhisinin insanların doğru desteği alması ve geleceğe yönelik plan yapması açısından kritik olduğunu vurguladı. Yön bulma sorunlarının Alzheimer hastalığının erken belirtilerinden biri olabileceği grandbetting twitter düşünülüyor.

Önemli Bilgi:

Alzheimer için risk faktörleri arasında hatalı gen, aile öyküsü ve düşük fiziksel aktivite bulunmaktadır. Araştırmacılar, hastalığa özgü değişiklikleri erken tespit ederek demansla yaşayan insanlara yardımcı olacak yeni yaklaşımlar geliştirmenin heyecan verici olduğunu belirttiler.