Trinidad’lı Kadın, Yüzlerce Tümörle Mücadele Ediyor ve Sonunda Değişimi Yaşıyor

featured

Charmaine Sahadeo’nun Yaşam Savaşı

Chaguanas, Trinidad‘dan 42 yaşındaki Charmaine Sahadeo, nadir görülen NF-1 nörofibromatozis hastalığına sahip. Onun hikayesi yüzlerce tümörle dolu.

Hayatı Tehdit Altında

Sahadeo, vücudunun çeşitli bölgelerinde büyüyen tümörler nedeniyle nefes almakta zorluk çekiyor. Özellikle ağzında büyüyen tümör, yemek yemesini ve konuşmasını engelliyor. Durumu gittikçe ağırlaşan Sahadeo’nun en büyük korkusu, yalnız başına ölmek.

Ailede Görülen Nadir Bir Hastalık

NF-1 nörofibromatozis, dünya genelinde yaklaşık 3 bin kişiden birinde görülüyor. Hastalık genetik bir mutasyon sonucu ortaya çıkıyor ve tümörlerin büyümesine neden olabiliyor. Büyüyen tümörler hem kanserli hem de kanserli olmayabilir.

Umut İle Geçen Yılların Ardından İyileşme Süreci

Sahadeo, uzun yıllar boyunca hastalıkla mücadele etti. Sonunda Los Angeles merkezli bir doktor olan Dr. Ryan Osborne’u buldu. Sahadeo, doktorunun kendisine umut verdiğini ve tedaviye başladıklarını belirtiyor.

Değişim ve Yeniden Doğuş

Dr. Osborne, Sahadeo’ya onlarca ameliyat sonucunda tümörlerin çıkarılabileceğini ve yaşam kalitesinin artacağını söyledi. Sahadeo, ameliyatların ardından hayatının değiştiğini ve kendini çok daha iyi hissettiğini ifade ediyor.

Artık daha iyi nefes alabilen ve torunuyla oynayabilen Sahadeo, yaşadığı değişimi “fantastik” olarak tanımlıyor. Hayatına dokunan doktoru ve yaşadığı değişimi bir mucize olarak nitelendiriyor.