İlginç Oy Kullanma Günleri Türkiye’den Renkli Hikayeler

featured

Adana Kralı Oy Kullandı

Adana’da kral kıyafeti giyerek ve taç takarak dikkat çeken 69 yaşındaki Hüseyin Şen, Sarıçam ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’ndeki Bilge Kağan Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Şen, “Amacım gönüllü olarak Adana’yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum. Bugün de oy kullanmaya bu özel kıyafetiyle geldim. Renklerim turuncu ve beyaz, Adana’nın sembolleridir” dedi. Şen, fotoğraf çektirenlerin mutluluğundan da mutlu olduğunu belirtti.

Yöresel Kıyafetlerle Oy Kullanma Geleneği

Adana’nın ardından 63 yaşındaki emekli Şahin Ünal da Çukurova ilçesindeki Toros Mahallesi’nde Buhara Ortaokulu’nda oy kullandı. Hafta sonları genelde yöresel kıyafetleri tercih ettiğini belirten Ünal, “Değişiklik olsun dedim, oy kullanmaya bu kıyafetle geldim. Tespihim dikkat çekiyor, evden çıkarken kimliğimi unuturum ama tespihimi unutmam” şeklinde konuştu.

Astronot ve Köpek ile Oy Kullanma

Düzce’de milli muay thai sporcusu Muhammet Bişgin, oy kullanacağı okula kendi tasarladığı astronot kostümüyle gitti. Edirne’de yaşayan 74 yaşındaki Nebahat Bilgin ise oy kullanacağı Kuruluş İlkokulu’na 7 yaşındaki dişi şivava cinsi köpeğiyle geldi. Köpeğini oy kullanma kabinine bırakan Bilgin, her seçimde köpeğiyle birlikte oy kullandığını belirtti.