Çıldır Gölü’nde Buzların Eritilmesi Görüntülendi

featured

Çıldır Gölü’nde Baharın Habercisi: Buzların Eritilmesi

Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü’nde geçen yıl aralık ayında oluşan buz tabakaları, 5 ayın ardından erimeye başladı. Gölün yüzeyindeki buzların erimesi, Kars’ın Çanaksu köyü mevkisinde dron ile görüntülendi.

Doğa Şölenine Tanıklık Edildi

Kış aylarında buzla kaplı olan göl, atlı kızak gezintileri ve eskimo usulü balık avcılığı için popüler bir destinasyon haline gelmişti. Ancak ilkbaharın gelmesiyle birlikte göçmen kuşlar geri döndü ve buzlar erimeye başladı. Bu süreç, görsel şölen oluşturdu.

Ziyaretçilerin Gözünden Çıldır Gölü

Gölü ziyaret eden Bülent Arabacıoğlu, “Çıldır; kışın atlı kızakların gezdiği, semaverlerin yandığı, tamamen buzla kaplı bembeyaz bir ortamdır. Bu mevsimde göldeki buzların erimesine tanıklık etmek gerçekten unutulmaz bir deneyim” ifadelerini kullandı.

Kadir Yeniaras ise Kars ve Çıldır Gölü’nün Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Aralık, ocak gibi buzlar donmaya başlar ve turizm sezonunda ziyaretçilerine eşsiz deneyimler sunar” dedi.

Çıldır Gölü’nü ziyaret eden Nurgül Yeniaras da hayranlıkla, “Her mevsimde ayrı güzellikte olan bu bölgeyi yılda birkaç kez ziyaret ediyorum. Herkesin gelmesini ve bu benzersiz güzelliği görmesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.