LGS Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açılacak?

featured

LGS Sınavı için Geri Sayım Başladı

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için heyecanlı bekleyiş devam ederken öğrenciler, sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Giriş Belgeleri Ne Zaman Erişime Açılacak?

Kılavuza göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS Sınav Tarihi Belirlendi

2024 yılında gerçekleştirilecek LGS’nin merkezi sınav tarihi, 2 Haziran Pazar olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınavın tarihini açıklarken öğrenci ve velilerin planlama yaparken daha rahat olmalarını amaçladıklarını belirtti.

Sınav Soruları ve Süre

Sınavda Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru birinci oturumda yer alacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. Her öğrenciye her bir oturum için belirli süre verilecek.

Yanlış Cevaplar ve Puanlama

Sınavda her alan için öğrencinin becerilerini ölçecek nitelikte sorular sorulacak. Yanlış cevapların üçte biri doğru cevaplardan çıkarılacak ve her öğrencinin puanı bu şekilde hesaplanacak. Her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek.

Bu süreçle ilgili Bakanlık, çalışmalar ve duyuruları ilerleyen zamanlarda paylaşmaya devam edecek.