Drew Goddard, Matrix Serisinin Yeni Filmini Yönetecek

featured

Matrix Serisinin Yeni Bir Halkası

‘Matrix’ serisi, 1999’da başlayarak dünya çapında gişe rekorları kırmış ve devam filmleriyle sinema dünyasında büyük ilgi uyandırmıştı. Şimdi ise serinin beşinci filmi için hazırlıklar başladı.

Yeni Yönetmen: Drew Goddard

Matrix serisinin beşinci filmi için yönetmen koltuğuna, daha önce Marslı, Cloverfield ve World War Z gibi yapımlarla tanınan Drew Goddard oturacak. Goddard, bilim kurgu aksiyon serisinde yeni bir film yazıp yöneteceği duyuruldu.

Yıldızlar Belirsiz

Yeni filmde, serinin önceki filmlerinde yer alan Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie Anne-Moss, Hugo Weaving ve Jada Pinkett-Smith’in geri dönüp dönmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Drew Goddard Kimdir?

2016 yılında The Martian filmiyle en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar adaylığı kazanan Drew Goddard, yazarlık kariyerine Buffy the Vampire Slayer dizisiyle başlamış ve pek çok tanınmış diziye imza atmıştır. Ayrıca Netflix’te yayınlanan Daredevil’in yaratıcısı ve The Good Place’in baş yapımcısı ve yönetmenidir.

Warner Bros’un Açıklaması

Warner Bros Motion Pictures yapım başkanı Jesse Ehrman, yeni Matrix filminin, seriyi onurlandırarak ve benzersiz bir bakış açısı sunarak devam ettireceğine inandıklarını belirtti. Heyecanlarının, Drew’un filminin Wachowski’lerin yarattığı evrene kendi vizyonunu katmasıyla arttığını dile getirdi.

Son Eleştiriler

Serinin son filmi olan Matrix Resurrections karışık eleştiriler almış ve bazı eleştirmenler tarafından ticari kaygılarla devam edildiği ve zorlama olduğu iddia edilmişti.