Çeşitliliği ve zengin içeriğiyle arkeoloji tutkunlarının her ay merakla beklediği Milliyet Arkeoloji dergisi Ocak sayısında 2022 yılının arkeolojik değerlendirmesini uzmanların gözünden okuyucularıyla buluşturuyor.
Milliyet Arkeoloji yılın ilk sayısında; farklı üniversitelerden 20 arkeoloji öğrencisiyle hazırladığı en önemli keşifler listesini arkeoloji tutkunlarının değerlendirmesine sunuyor. Bathonea’da 1600 yıl sonra ilk kez gün yüzü gören yazı takımı, 2022’nin en önemli buluşu olarak değerlendirilirken Aizanoi’de bulunan heykeller de yılın keşifleri arasında yerini alıyor.
Hem yurt içi hem de yurt dışındaki tarihi eser niteliğindeki kültür varlıklarının takibi Milliyet Arkeoloji’de ayrıntılı bir şekilde işleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerinin 2022 yılında Anadolu kökenli 1120 tarihi eserin Türkiye’ye iadesi noktasında gerçekleştirdiği tüm çalışmalar derginin bu sayısında yer alıyor.
Kırklareli Celaliye Köyü’ndeki öğrencilerin arkeolojiye olan ilgileri sayesinde gerçekleştirdikleri “Arkeo-Çocuk” projesiyle kültürel mirası koruma bilinci kazanma yolculukları öğretmenleri Celaliye Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Akar tarafından Milliyet Arkeoloji ’ye anlatılıyor.
Milliyet Arkeoloji Kulübü’nün Denizli’deki Apollon Lairbenos Tapınağı ziyaretinin işlendiği derginin yeni sayısında, Prof. Dr. Fahri Işık’ın Apollon’un kökeni hakkında verdiği değerli bilgiler de yer alıyor.
Portre sayfasında ise 1930’lu yıllarda Türkiye’ye gelen; çalışmaları ve yetiştirdiği öğrenciler ile Cumhuriyeti’in arkeoloji alanında yaptığı ilk atılımlarda önemli rol üstlenen Alman Arkeolog Prof. Dr. Kurt Bittel mercek altına alınıyor.
22 Ocak Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte verilecek olan Milliyet Arkeoloji Dergisi’ne Getir, Trendyol, Shopier ve Turkcell Dergilik ’in yanı sıra diğer dijital platformlarda erişilebiliyor.