Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’den NATO ve Savunma Sanayii Değerlendirmesi

featured

Yaşar Güler, NATO Toplantısı Öncesi Değerlendirmelerde Bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel’de düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde, NATO’nun Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığın sağlanması konusundaki önemine vurgu yaparak, NATO’nun kuruluşundan bugüne kadar başarısını kanıtlamış bir örgüt olduğunu belirtti. Güler, DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı ve Asya-Pasifik ortaklarıyla yapılacak işbirliği görüşmelerine katılacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin NATO ve Avrupa Birliği İşbirliği

Güler, NATO-Avrupa Birliği işbirliğine desteklerini vurgulayarak, AB üyesi olmayan müttefiklerin savunma girişimlerine tam katılımını sağlamanın önemine değineceklerini belirtti. Ayrıca Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne desteklerini yineleyeceklerini ve Karadeniz’in güvenliği ile Montrö Sözleşmesi’ne verdikleri önemi vurgulayacaklarını dile getirdi.

Yerli ve Milli Savunma Sanayindeki Gelişmeler

Güler, Türkiye’nin savunma sanayisindeki dönüşümü ve yerli üretimlerin önemini vurgulayarak, yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü artırdığını ve ülkenin savunmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca, SAHA EXPO 2024 fuarına katılacaklarını ve Türkiye’nin bağımsız savunma sanayiine verdiği önemi vurguladı.

Pençe-Kilit Operasyonu ve Terörle Mücadele

Güler, terörle mücadelede izlenen “terörü kaynağında yok etme” stratejisinin başarıyla uygulandığını ve Pençe-Kilit operasyonunun terör örgütlerine ağır darbeler vurduğunu belirtti. PKK’nın kuzey Irak’taki bölgelerine girildiğini ve terör örgütünün hareket kabiliyetinin sıfıra indirilmesi için operasyonların başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Güler, Türkiye’nin güvenilir ve güçlü bir müttefik olarak NATO’ya ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine katkılarını sürdüreceğini vurgulayarak, yerli ve milli savunma sanayiindeki başarıların Türkiye’nin bekasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.