Adalet ve Hukuk Bilinci Öğrencilere Kazandırılıyor

featured

Öğrencilere Yönelik Yeni Eğitim Programı

Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, öğrencilerin hukuk bilincini geliştirmeyi amaçlayan “Türkiye’de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi” hayata geçirildi. Bu proje kapsamında, 6. ve 7. sınıflardaki öğrencilere yönelik Hukuk ve Adalet dersi, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren seçmeli olarak okutulmaya başlandı.

Ders İçeriği ve Kitabının Detayları

Hukuk ve Adalet ders kitabında, “Yaşamımızda Hukuk ve Adalet”, “Haklarımız ve Sorumluluklarımız”, “Hukuki Sorunlarımız” ve “Hukuki Çözümlerimiz” başlıklı 4 ayrı ünite bulunmaktadır. Bu ders kapsamında öğrencilere hukuk, adalet, hak ve sorumluluk gibi kavramlar ile hukuki sorunlar ve çözüm yolları üzerinde detaylı bilgiler verilmekte, ayrıca CİMER ve UYAP gibi uygulamalar hakkında da bilgilendirme yapılmaktadır.

Hakim ve Savcıların Katılımı

Hukuk ve Adalet derslerine özel davet üzerine katılan hakim ve savcılar, çocuklara adaletin nasıl tesis edildiğini anlatmaktadır. Öğrenciler, hakim ve savcılara suçlar, davalar ve meslek hakkında sorular yönelterek bilgi edinmektedirler. Bu sayede öğrenciler, hukuk mezunu kariyer meslek mensuplarını tanıyarak gelecek meslek tercihleri konusunda da fikir sahibi olmaktadır.

Bu kapsamda, Hukuk ve Adalet dersinin bugüne kadar 1 milyon 147 bin 799 öğrenci tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Adalet ve hukuk bilincinin erken yaşlarda kazandırılması, toplumda daha bilinçli bireylerin yetişmesine de katkı sağlamaktadır.