Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Mitinginde Konuştu

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Mitinginde CHP’ye Yüklendi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu meydanında düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Özel’e yüklenerek, “CHP’nin başında güya bir genel başkan var. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Özgür efendi, Türk filmindeki ‘Mazlum’ karakterine döndü. Her canı sıkılan, her kafası bozulan gelip kendisine tekme tokat dalıyor” ifadelerini kullandı.

Yaşam Biçimine Müdahale Konusuna Değindi

Ayrıca İzmir’deki konuşmasında AKP’nin sıkça eleştirildiği “yaşam biçimine müdahale” konusuna da değinen Erdoğan, “Onca yılın ardından, kimsenin hayat biçimiyle derdimizin olmadığını kabul etmeyen kalmamıştır. Amacımızın, refah seviyesini yükseltmek olduğunu herkes gördü” dedi.

Erdoğan’ın Konuşmasından Bazı Satır Başları

  • İzmir Halkına Selamlar: “Sevgili İzmirliler, değerli gençler sizleri en kalbi duygularım ile selamlıyorum. Milli mücadelenin zafer şehri. Ege’nin incisi İzmir’de sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.”
  • İzmir’in Geçmişi ve Sorunları: “20 gün durmak yok. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. Bir asır önce düşmandan kurtuldu ancak hizmet fukaralarından kurtulamadı. Türkiye zenginleşirken bu şehir yerel yönetimler açısından maalesef çok azını aldı.”
  • CHP ve Yöneticilerine Eleştiri: “Sizleri Meclis’te ve belediyelerde temsil etsin diye yetki verdiğiniz kişiler soruyorum ne yaptı? Terör örgütleri ile gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgası yaptılar. Atatürk maskesi takıp yattılar.”
  • İzmir’deki Projeler ve Yatırımlar: “Biz projelerimizle konuştuk konuşuyoruz. 449 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık İzmir’e. Bu muhalefet ne yaptı. 11 bin 820 adet derslik inşa ettik. 4 yeni üniversite kurduk. 26 bin 431 kişi kapasiteli yurt binalarını açtık.”