Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamaları

featured

Erdoğan’ın Açıklamalarından Öne Çıkan Başlıklar

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Açılışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. 2,5 hektarlık arazi üzerinde, 12 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen külliyenin üniversiteye ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

Bosna-Hersek Ziyareti

Cumhurbaşkanı, Bosna-Hersek Devlet Başkanı ve Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı’yla yapılan görüşmelerde, barış, huzur ve istikrarın korunmasına vurgu yaptı. Türkiye’nin Balkanlar’da barışın yanında olduğunu belirtti.

Mevlid-i Nebi Haftası ve Diyanet Camiası

Erdoğan, Mevlid-i Nebi haftasında Diyanet Camiası’yla bir araya geldi. Rasulullah Efendimiz’in izinden yürümeyi dileye. Din-i Mübin’in yayılması için çaba gösteren hocalara teşekkür etti.

Diyanet Teşkilatı ve 28 Şubat

Diyanet Teşkilatı’na yönelik sinsi kampanyalara dikkat çeken Erdoğan, 28 Şubat zihniyetinin tekrar hortlatılmaya çalışıldığını belirtti. Başörtüsü, yaşam tarzı ayrımcılığının sona erdiğini vurguladı.

Adalet ve Yargı Sistemi

Cumhurbaşkanı, adalet hizmetlerinin geliştirilmesi için çaba harcadıklarını ve hakim-savcı sayısının arttığını belirtti. Yargının bağımsızlığını ve etkinliğini sağlama konusundaki kararlılıklarını vurguladı. İnfaz sisteminin iyileştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Uluslararası Diplomasi ve BM Genel Kurulu

BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, küresel barış ve güvenliğin “5 ayrıcalıklı” ülkenin keyfine bırakılamayacağını vurgulayan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırıma dikkat çekti. İnsanlık için Filistin halkına yardım çağrısında bulundu.

Lübnan ve İsrail Krizi

Lübnan’a gönderilen yardımlar ve İsrail’in saldırılarına karşı Türkiye’nin duruşunu açıklayan Erdoğan, uluslararası toplumu İsrail’in saldırılarına karşı güçlü bir şekilde tepki vermeye çağırdı. Siyonist lobinin Türkiye’ye yönelik eleştirilerine karşı dik duracaklarını belirtti.

Düzensiz Göç ve Fırsatçılıkla Mücadele

Cumhurbaşkanı, düzensiz göçle mücadelede alınan tedbirlerin sürdüğünü ve fırsatçılıkla mücadele konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerin sıkılaştırılacağını ve ülkenin ticari hayatını zehirleyenlere göz açtırmayacaklarını belirtti.