Gazze Şeridi’ne İnsani Yardımlar Sınırlı Miktarda

featured

Görgü Tanıkları Anlatıyor: İnsani Yardımların Durumu

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kalibu Tepesi, Talim Kavşağı ve Ummu’n Nasr köyü çevrelerine gıda kutuları bırakıldığını belirtiyor. Ancak yardımların kim tarafından gönderildiği bilinmiyor ve miktarları son derece sınırlı olarak ifade ediliyor.

İsrail’in Saldırıları ve İnsani Yardımlar

İsrail’in 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar sonrasında Gazze Şeridi’ne ikinci kez havadan yardım indirildi. Ancak İsrail’in Gazze’ye insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle bölgede insani felaket yaşanıyor. Bu durumda yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi büyük bir zorlukla karşı karşıya.

Uluslararası Çağrılar: İnsani Yardımların Artırılması Gerekiyor

Başta BM olmak üzere uluslararası çevreler, Gazze’deki durumu endişeyle takip ediyor. Tıbbi malzeme eksikliği, açlık, susuzluk ve hijyen malzemelerinin yetersizliği nedeniyle Gazze’de hastalıkların arttığı ve ateşkes ilan edilmesiyle bölgeye insani yardımların artırılması gerektiği çağrısında bulunuyor.

İsrail’in Saldırıları Sonucunda Ölü ve Yaralı Sayısı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660 çocuk, 8 bin 570 kadın olmak üzere toplam 30 bin 35 Filistinli öldü, 70 bin 457 kişi ise yaralandı.