İsrail Ordusu Gazze’yi Ağır Bombardımana Tutuyor

featured

İsrail Topçu Birlikleri Gazze’nin Kuzeyindeki Bölgeleri Vurdu

İsrail topçu birlikleri, gece saatlerinden itibaren Gazze Şeridi‘nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahya ile Cibalya‘nın doğu kesimini ağır bombardımana tuttu. İsrail ordusunun ağır bombardımanı nedeniyle Gazze’nin kuzeyindeki bölgelerden Cibalya Mülteci Kampı‘na yeni göç dalgası yaşandı.

İsrail’in Hava Saldırıları Sonucunda Yaralılar Var

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail topçu birlikleri, Beyt Lahya beldesindeki Şeyma Caddesi‘nin yanı sıra Beyt Hanun beldesinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı merkezin yakınına yoğun saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusunun insansız hava araçlarıyla (İHA) Beyt Hanun beldesinde sığınma merkezinin bulunduğu Zamu Caddesi‘ne düzenlediği saldırıda kadın ve çocukların da aralarında olduğu çok sayıda yerinden edilmiş Filistinli yaralandı.

Çatışmalar ve Roket Saldırıları Devam Ediyor

Beyt Hanun beldesindeki çatışmalar dün akşamdan beri sürerken, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine giren İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Gazze’nin kuzey bölgelerinden İsrail’in sınıra yakın noktalarındaki Yahudi yerleşim birimlerine de roketler fırlatıldı.

Gazze Şeridi’ne Yoğun Hava Saldırıları

Gazze Şeridi‘nden atılan roketler, İsrail’e ait hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü. İsrail ordusunun 200 günden bu yana bombaladığı Gazze Şeridi’nden atılan roketler, İsrail’e ait hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü.

Hamas‘ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından dün yapılan açıklamada, Beyt Hanun bölgesinde bazı İsrail askerleri ile bir askeri aracın “Yasin-105” füzeleriyle hedef alındığı belirtilmişti.

Gazze Kenti ve Diğer Bölgeler Hedef Alınıyor

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Gazze kenti‘nde yer alan Zeytun Mahallesi‘ndeki bir caddeyi bombardıman çemberine alarak büyük yıkıma neden olduğunu anlattı. Gazze kentinin orta kesimindeki bazı binaları da havadan bombalayan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı‘na da çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

Yerel kaynaklar, Gazze’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentindeki bazı evlere düzenlenen hava saldırılarında ölü ve yaralılar olduğunu, yaralıların Aksa Şehitleri Hastanesi‘ne nakledildiğini aktardı. Gazze Şeridi‘nin orta kesimindeki El-Magazi ve El-Bureyc mülteci kampları da sabah saatlerinden itibaren topçu ve roket saldırılarıyla hedef alındı.