İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası Görüşmeleri

featured

İsrailli Yetkili: Gazze Saldırıları Sonlanmayacak

Bir İsrailli yetkili, İsrail ve Hamas arasındaki dolaylı esir takası görüşmeleri hakkında Times Of Israel gazetesine açıklamalarda bulundu. İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetiminin esir takası anlaşmasının bir parçası olarak hiçbir şekilde Gazze’deki saldırıları sonlandırmayı kabul etmeyeceğini belirtti. Ayrıca, ülkesinin esir takasının bir parçası olarak geçici süreliğine saldırılara ara verse de vermese de Refah’a kara saldırısı gerçekleştireceğini ifade etti.

İsrail’den Hamas’a Süre Verildi

The Wall Street Journal’ın adı açıklanmayan Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberde, İsrail’in Hamas’a esir takası mutabakatı için bir hafta süre verdiği ve anlaşma olmaması halinde Refah’a kara saldırısı başlatacağı iddia edilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 30 Nisan’da yaptığı açıklamada, esir takası mutabakatı olsa da olmasa da Refah’a saldıracaklarını belirtmişti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere toplam 34 bin 654 Filistinlinin öldürüldüğü, 77 bin 908 kişinin yaralandığı belirtilirken, enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Sivil altyapının da hedef alındığı saldırılarda, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da tahrip edildiği kaydedildi.