Avusturya’da Çifte Vatandaşlık İçin Düzenleme Talebi

featured

Avusturya’da Çifte Vatandaşlık Talebi

Avusturya’da çifte vatandaşlık konusunda yapılan yazılı açıklamada, Avusturya vatandaşlarının başka bir ülke vatandaşlığı alabilmeleri için yasal düzenleme talep edildi. Ülkede yaşamını sürdüren 613 bin Avusturyalının bulunduğu belirtilen açıklamada, çifte vatandaşlık yasasının düzenlenmesi için Meclis’e baskı yapılacağı vurgulandı.

Çifte Vatandaşlık Yasası

Avusturya’da çifte vatandaşlığa genel itibarıyla izin verilmezken, başta Türkler olmak üzere birçok yabancıyı yakından ilgilendiren bu konuda istisnai durumlar dışında izin verilmiyor. Oluşum adına konuşan Martin Wallner, başka bir ülkenin vatandaşlığına geçilmesi durumunda, Avusturya vatandaşlığını kaybetmek istemeyenlerin sayısının arttığını belirtti.

Avantajlar ve Talepler

Konuşmalarında, başka bir ülkenin vatandaşlığının alınmasıyla avantajları kaybetmek istemeyen Avusturyalıların bu konuda hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Wallner, çifte vatandaşlık konusunda düzenlemelerin yapılmasını talep etti. Bu talep, hem yabancılar hem de yerel halk arasında dikkat çekici bir konu olarak gündemde yerini koruyor.