Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki Besiciler, Zorlu Kış Mevsiminde Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

featured

Ovacık’ta Kar Kalınlığı 2 Metreyi Aştı

Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki köylerde yaşayan besiciler, çetin geçen kış mevsimi nedeniyle dışarı çıkaramadıkları hayvanlarının bakımını ahırda yapıyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 2 metreyi aştığı Ovacık’ta, olumsuz hava koşulları hayatı etkiliyor.

Besiciler Yoğun Mesai Harcıyor

Yağışlarla meraların tamamen beyaz örtüyle kaplandığı ilçedeki besiciler, küçük ve büyükbaş hayvanlarının bakımı için yoğun mesai harcıyor. Günün erken saatlerinde ahırların yolunu tutan besiciler, ilk olarak hayvanların bakıma alındığı alanları temizliyor. Yem bitkileriyle hayvanlarının karnını doyuran besiciler, çok soğuk günlerde ise dışarı çıkaramadıkları hayvanlarına bidonlarla çeşmeden su taşıyor.

Hayvanlarla İç İçe Bir Yaşam

Besicilerden Celal Sarıgül, çocukluktan beri hayvanlarla iç içe olduğunu belirterek, hayvanlarına çok zaman ayırdığını ve onların bakımını titizlikle yaptığını söyledi. Sarıgül, hayvanlarının doğumlarından yavruların beslenmesine kadar her aşamayla ilgilendiğini vurguladı.

Doğal Ortamda Huzur Buluyorlar

Şahin Sarıgül ise çetin geçen kış mevsiminin işlerini zorlaştırdığını ancak doğal ortamdaki hayvanlarla ilgilenmenin kendisine huzur verdiğini belirtti. Besiciler, hayvanlarının ihtiyaçlarını karşıladıklarında mutlu olduklarını ve bu durumun kendilerine huzur verdiğini ifade etti.