Nevşehir Valisi: Kapadokya’da Turizm Hareketliliği 12 Ay Boyunca Devam Ediyor

featured

Vali Ali Fidan’a Göre Kapadokya’ya Yoğun İlgi

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya’nın peribacaları, yer altı şehirleri ve tarihi mekanlarıyla ünlü olduğunu belirterek, turizm hareketliliğinin yılın 12 ayı devam ettiğini vurguladı. Bayram tatili sürecinde günde 50 bin kişinin Kapadokya’da konakladığını ifade eden Vali Fidan, yıl sonuna kadar 5 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin bölgeyi ziyaret etmesinin beklendiğini açıkladı.

Kapadokya’nın Turizm Potansiyeli Artıyor

Vali Fidan, bayram tatili sürecinde tesislerde neredeyse %100 doluluk yaşandığını belirterek, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk üç ayında ziyaretçi sayısının arttığını dile getirdi. Kapadokya’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, mimarisi, gastronomisi ve yaşam kültürü ile de gezilmeyi hak eden bir bölge olduğunu vurgulayan Vali Fidan, turistleri bölgeyi keşfetmeye davet etti.

Kapadokya’nın En Çok Ziyaret Alan Merkezleri

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2024’ün ilk çeyreğinde en çok ziyaret alan merkezler arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri ve Kaymaklı Yeraltı Şehri yer aldı. Geçen yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında artış yaşandı ve Kapadokya’nın turizm potansiyelinin her geçen gün arttığı gözlemlendi.