Afrika’dan Gelen Leyleklere Saraydüzü’nde Yeni Yuvalar

featured

Saraydüzü’nde Leylekler İçin Yapay Yuvalar

Her yıl Afrika kıtasından Saraydüzü ilçesindeki Cuma Ovası’na gelen leyleklerin burada daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için önemli çalışmalar yürütülüyor. “Cuma Ovası’nda Leylek Popülasyonunun Araştırılması Projesi” kapsamında bölge halkı bilgilendiriliyor ve leylekler için elektrik direklerine yapay yuvalar yerleştiriliyor.

Proje Koordinatöründen Açıklama

Proje koordinatörü ve Saraydüzü Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Okur, leyleklerin bu yıl da Cuma Ovası’na gelmeye başladığını belirterek şunları söyledi: “Ovada bazı noktalardaki elektrik direklerine yapay platformlar yerleştirildi. 4 köyde toplam 27 noktaya yapay platformlar yerleştirilerek leylekler ile yavruların hayatı güvence altına alındı. Ayrıca elektrik hatlarında oluşabilecek sıkıntılar da giderilmiş oldu.”

Okur, geçen yıl 5 yuvaya yapay platform yerleştirilmiş ve bu yuvalardan 10 yavrunun uçmayı başardığını belirtirken, bu yıl ise 27 yuvaya yapay platform yerleştirildiğini aktardı. Bu yuvalardaki yavru sayılarının da yakın zamanda tespit edileceğini ifade etti.