Ankara’da Devlete Satılması İddia Edilen Kuleler Üzerinde Gerginlik

featured

YDA Şirketi’ne Ait Kulelerin Devlete Satılması

Ankara’nın en değerli bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı sarayının karşısında bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait arsada YDA şirketi tarafından inşa edilen 6 kuleden 2’sinin devlete satılmak üzere pazarlık yapıldığı iddia edildi.

CHP’nin İddiaları

CHP’nin gölge Ulaştırma Bakanı Ulaş Karasu, YDA şirketine ait kulelerin perabet Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne satılması için çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Karasu, bu sürecin YDA şirketinden lüks daire satın alan bürokratlar Murat Gül ve Ayfer Kara tarafından yürütüldüğünü iddia etti.

Önerge ve Tartışmalar

Karasu, iddiaların Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması için perabet giriş TBMM’ye önerge verdi. DHMİ bürokratları Gül ve Kara’nın kuleleri devlete satın aldırmaya çalıştığını savunan Karasu, bu durumun kamuoyunda şaşkınlık yarattığını belirtti.

Rant Davaları ve Hukuki Süreç

YDA’nın Tarım Kredi’den aldığı arsada yapımını gerçekleştirdiği kulelerin inşaat emsal alanının yükseltilmesi sonrasında yaşanan rant tartışmaları yargıya taşındı. perabet twitter Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu konudaki davalarda kararlar verirken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi de projeye ilişkin ayrıcalıklı imar hakkı iddialarıyla hukuki süreç başlatmıştı.