Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kura Başvuru Süreci Başladı

featured

EKPSS Kura Başvurusu Detayları

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik gereğince, kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için başvurular alınmaya başlandı. Bu süreçte adaylardan bazı şartlar aranmaktadır.

Kimler Başvurabilir?

Kuraya başvuruda bulunabilecek adaylar, ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya bu okullardan EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylardır.

Başvuru ve Sonuç Tarihleri

Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır. Başvurular 6 Mayıs – 21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılabilecek ve EKPSS sonuçları 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapabileceklerdir. Başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan adaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünden belge almalıdır.

Engel Şartı

EKPSS/Kuraya başvurabilmek için en az %40 ve üzerinde engeli olan adaylar gerekmektedir. Bu koşulları taşıyan adaylar, başvurularını belirtilen tarihler arasında gerçekleştirebilirler.