Yeni nesil dijital pazarlama yazılımı WASK, 2.4 milyon dolar yatırım aldı!

featured

Reklam verenlerin, dijital pazarlama süreçlerini otomatize ederek çok daha iyi sonuçlar elde etmelerini sağlayan WASK, Eksim Ventures liderliğinde 2.4 milyon dolar yatırım aldı.

Reklam verenlerin Facebook, Google, YouTube ve Instagram reklamlarını, teknik herhangi bir bilgiye ihtiyaç duymadan tek bir yerden, daha akıllı ve verimli bir şekilde yönetmelerini sağlayan WASK; Eksim Ventures, TechOne VC, Logo Ventures, APY Ventures, Türkiye Teknoloji ve İnovasyon Fonu ve Teknoloji Yatırım’ın (TTGV) katıldığı yatırım turunda 2.4 Milyon Dolar yatırım aldı. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Arjantin, İspanya gibi toplamda 120’den fazla ülkede 6 binin üzerinde aboneye sahip olan WASK, aldığı yeni yatırım ile yazılımının 3. versiyonunun lansmanını yaparak kullanıcılarına çok daha kapsamlı ve akıllı bir dijital pazarlama deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

WASK, yazılımın yeni versiyonu ile agresif bir büyüme hedefliyor

WASK, yapay zeka destekli yazılımı ile web site ve mobil uygulamalardaki ziyaretçilerin davranışlarını analiz ederek kullanıcılarına daha düşük bütçelerle daha fazla potansiyel müşteriye ve en doğru hedef kitleye ulaşmalarını sağlıyor. Facebook, Google, Shopify, WordPress, Mailchimp, Woocommerce gibi birçok platforma entegre olarak çalışıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yatırım turundan bu yana gelirlerini 4 kat arttırarak 32 kişilik bir ekibe ulaştı.

Bu yatırım turu ile beraber kullanıcılarına sunacağı yeni versiyonunda geliştirdiği akıllı algoritmalar ile reklam verenlerin web sitelerindeki ya da mobil uygulamalarındaki ziyaretçilerinin analizini yaparak, kampanya verimlerini artırmak için otomatik çıktılar verecek. Bu sayede kullanıcılarına dönüşüm verilerini kolaylıkla yorumlama, yeniden pazarlama kampanyaları için otomatik bir şekilde dönüşüm odaklı hedef kitleler belirleyebilme ve reklamverenlerin pazarlama süreçlerinde harcadığı efor ve zamanı azaltma imkanı sunacak. Pazarlama ve ekip genişlemesi konusunda agresif bir büyüme hedefleyen WASK, büyüyen pazarlarda doğrudan satış ekipleri kurarak ve yazılım geliştirme ekibini büyüterek bir yıl içerisinde 15 bin aboneye ulaşmayı amaçlıyor.

“WASK’a yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz”

Eksim Ventures Yatırım Komitesi Üyesi Uğur Mutluhan Oruncak yatırıma ilişkin yaptığı açıklamada; “Dijital pazarlama dünyasına makine öğrenmesi ile yenilik ve kolaylık getiren WASK’ın yatırım turuna liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Eksim Ventures olarak, ülkemiz girişimcilik ekosisteminin inovatif markalarının büyüme ve pazardaki konumlarını pekiştirme serüvenlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Global pazarlarda dijital platformlara ilginin daha da artacağını ön görüyoruz. Bu kapsamda her zaman olduğu gibi kritik teknolojilere yönelik yatırımlarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. WASK’ın başarısının yatırımımız ile katlanarak devam etmesini diliyorum” dedi. 

“Global pazarda gururla konuşabileceğimiz başarılar elde etmek istiyoruz.”

WASK Kurucusu Ercan PİLCİOĞLU; “Kısa sürede, küçük bir ekiplle globalde ciddi bir büyüme yakaladık. Deneyimli olduğumuz dijital pazarlama sektörünün hızla büyüdüğüne ve büyüdükçe sektörde daha fazla problemlerin ortaya çıktığına şahitlik ediyoruz. Bu fırsatları değerlendirerek, kullanıcılarımız ile çok sık iletişimde kalıp, onların ihtiyacına göre ürünler geliştiriyoruz. Böylelikle ürünlerimize olan talep gün geçtikçe daha da artıyor ve daha fazla reklamverenin problemini çözüyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu yana, tüm ekibimle beraber çok sıkı bir çalışma yürüterek bu yolculukta kayda değer kilometre taşları döşedik. Globalde ciddi bir noktaya ulaşmış olsak da henüz yolun başında olduğumuzu ve gidecek daha çok yolumuzun olduğunu biliyoruz. Bu yolculukta; ekibimize, iş modelimize ve geleceğimize inanan yatırımcıların olması bizim iştahımızı daha da artırıyor. Bu vesile ile tüm mevcut ve yeni yatırımcılarımıza gönülden teşekkür ederim. Ekip olarak, beraber gururla konuşacağımız başarılar yakalayacağımıza inancımız tam.” dedi.

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Logo Ventures Yatırım Yöneticisi Aziz Dostgül, “Tüm dünyada dijitalleşme trendiyle birlikte dijital pazarlama alanındaki teknolojilere yapılan yatırımların arttığını görüyoruz. Yatırımımız sonrası büyüme ivmesinin hızla artış gösterdiği Wask ekibinin, başarıyla tamamlamış olduğu yeni yatırım turu sonrası yakaladığı ivmeyi sorunsuz şekilde sürdüreceğine inanıyoruz. Erken aşama girişimleri yönetmekte olan ve yeni pazarlara girmek konusunda yön arayan Türk girişimcileri için, global pazarda göstermiş olduğu başarı ile farklı coğrafyalarda satış kanallarının doğru kullanılması konusunda örnek alınması gereken girişimlerden biri haline geldiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yatırım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TechOne VC Yatırım Yöneticisi Yağız Karadeniz, “Sektördeki girişimlerin yeni nesil yazılımlar üzerine yürüttüğü çalışmaları da ilgiyle takip ediyoruz. Özellikle verinin, yapay zekanın ve dijitalleşmenin hayatımızın çok önemli bir parçası haline geldiği bu dönemde, WASK’ın yenilikçi bir teknoloji ürettiğini söyleyebiliriz. Biz de böylesi kritik bir süreçte kendilerinin yanında yer alarak yatırım sürecine destek vermekten ötürü büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.