Kahramanmaraş, Savunma Sanayi Alanında Önemli Adımlar Atıyor

featured

TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi Faaliyetlerini Sürdürüyor

6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından Türkoğlu ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından kurulan uçak, insansız hava aracı ve helikopter parçaları üreten TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi faaliyetlerini sürdürüyor. Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) ile imzalanan “Ortak Girişim Sözleşmesi” kapsamında kentte savunma sanayi şirketi kurulması için adım atıldı.

Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ İçin Yeni Bir Tesis Kurulacak

Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ için başlatılan ortaklık çağrısına 168 başvuru yapıldı ve 220 milyon dolarlık sermayeye ulaşıldı. Kentte, Kahramanmaraş Uzay Havacılık AŞ tarafından uçak yapısalları üretimi için yeni bir tesis kurulacak. KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi kenti olma hedefine vurgu yaptı.

Kahramanmaraş, Savunma Sanayisinin Başkenti Olma Yolunda İlerliyor

Buluntu, Kahramanmaraş’ın savunma sanayi yatırımlarıyla değişeceğini, sivil havacılıkta kullanılan uçak parçalarının ve milli savunmada kullanılacak hava araçlarının Kahramanmaraş’ta üretileceğini belirtti. Kentin, depremin ardından ilerlemesini sağlayacak adımların atıldığını ve savunma sanayisi alanında önemli bir dönüşüm yaşanacağını ifade etti.