Prof. Dr. Fındık, Yeni Geliştirdiği Cerrahi Yöntemi BMC Surgery’de Anlattı

featured

Prof. Dr. Fındık’ın Lokal İleri Akciğer Kanseri Ameliyatlarındaki Yenilikçi Yaklaşımı

Prof. Dr. Fındık, yaklaşık bir ay önce uluslararası hakemli bilimsel tıp dergisi BMC Surgery’da yayımlanan bir çalışmada, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında yeni bir cerrahi yöntem geliştirdiğini açıkladı.

‘Fındık Tekniği’ ile Yapay Protez Kullanmadan Ameliyatlar

Prof. Dr. Fındık, lokal ileri akciğer kanserlerinde tümörlerin bazen kalp zarına yapışık halde bulunabileceğini belirterek, bu durumlarda tümörü kalp zarıyla birlikte almaları gerektiğini aktardı. Geliştirdikleri ‘Fındık Tekniği’ adını verdikleri yeni yöntemde, yapay protez kullanmayarak farklı bir dikiş tekniğiyle kalp zarını birleştirdiklerini ifade etti.

Yöntemin Avantajları ve Olumlu Geri Dönüşler

Prof. Dr. Fındık, yapay protez yerine bu yeni tekniği uygulamanın enfeksiyon, aritmi ve tekrar ameliyat olma riskini azalttığını belirtti. Hastaların ameliyat sonrasında daha rahat bir iyileşme süreci geçirdiğini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Prof. Dr. Fındık, bu yöntemin uluslararası makalede de yer aldığını ve hastalarına sağladığı faydalar nedeniyle geliştirdiği tekniğin literatüre geçmesinden dolayı gurur duyduğunu ifade etti.