İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ni Bölen Koridora Operasyon Başlattı

featured

İsrail Ordusundan Açıklama

İsrail ordusu , Gazze Şeridi ‘ni ortadan bölen koridora yönelik operasyon başlattığını duyurdu. Kuzeyi ile güneyini ayıran koridorun orta kesimine yönelik saldırının detayları hakkında ise fazla bilgi verilmedi. Operasyonun 162’nci Tümen tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Gazze’de 7 Ekim Sonrası

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları , Filistinlilere ve Mescid-i Aksa gibi kutsal değerlere yapılan ihlallere karşı İsrail’e 7 Ekim 2023’te kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail’e göre, bu saldırılarda 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. royalbet şikayet 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ise en az 34 bin 97 Filistinli öldü, 76 bin 980 kişi yaralandı. Binlerce kişinin enkaz altında olduğu belirtilirken, sivil altyapı da hedef alınıyor.

Olası Refah Saldırısı

Uluslararası uyarılara rağmen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Refah’a saldırı planının tarihini defalarca onayladı. Ancak İsrail devlet televizyonu KAN’ın 14 Nisan haberine göre, Netanyahu’nun açıkladığı tarih ertelendi iddialarıyla karşılaşıldı. Saldırı planının belirsizliği devam ediyor.