Gazze’de İsrail’in Yıkımı Sürüyor: Binlerce Sivil Yapı Zarar Gördü

featured

İsrail, Halkın Sığındığı Yerleri Hedef Alıyor

İsrail, Gazze’de halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı tahrip ediyor. Ayrıca, cami ve kilise gibi sivil yapıları da vurarak Gazze’deki yıkımına devam ediyor.

Yıkımın Boyutları

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nin açıklamasına göre, İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye 70 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 70 bin konut tamamen yıkılırken toplamda ise 290 bin konut oturulamaz hale geldi. 160 hükümet tesisi, 100 okul ve üniversite yıkıldı, 305 okul ve üniversite zarar gördü.

Diğer Hedefler

İsrail ordusu Gazze’de 211 camiyi tümüyle yıkarken, 281 camiye zarar verdi ve 3 kiliseyi hedef alarak yıkımına neden oldu. 154 sağlık kuruluşunu hedef alarak birçok hastaneyi hizmet dışı bırakan İsrail, Gazze’de 200 tarihi ve kültürel varlığı da yıktı.

İsrail Maliye Bakanı’nın İtirafı

Aşırı sağ görüşleriyle bilinen ve Gazze’den çıkartılmasını savunan Maliye Bakanı Smotrich, ülkesinin yıkıma neden olduğu konusunda sorumluluk almadı. Gazze’nin yeniden inşasına ilişkin maddi destek sorulduğunda, “Gazze’nin onarımının maliyeti benim sorunum değil.” şeklinde yanıt verdi.