Prof. Dr. Şakir Taşdemir: İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

featured

Projede Hedeflenen Sonuçlar İklim Değişikliğine Dirençli Bir Türkiye İçin Önemli Katkılar Sağlayacak

Prof. Dr. Şakir Taşdemir, yaptığı konuşmada iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların, Türkiye’nin iklim değişikliğine daha dirençli bir vizyona katkı sağlayacağını ifade etti.

İklim Değişikliği Her Alanda Etkisini Hissediyor

İklim değişikliğinin buzulların erimesi, yükselen deniz seviyesi, su baskınları, fırtınalar ve kuraklık gibi aşırı hava olaylarının yaşandığı bir süreç olduğunu vurgulayan Taşdemir, iklim değişikliğinin neden olduğu zararları azaltmak ve iklim etkilerine uyum sağlamak amacıyla yapılacak çalışmaların önemli katkılar sunacağını belirtti.

Sinop’taki Deniz Koruma Alanları İle İklim Değişikliği Adaptasyonu Desteklenecek

Prof. Dr. Şakir Taşdemir, projenin amacının, Sinop civarındaki deniz çayırlarını içeren deniz koruma alanları aracılığıyla çevre, ekoturizm ve balıkçılık gibi sektörlerde güçlü, derin ve sürdürülebilir bir iklim değişikliği adaptasyonunu geliştirmek olduğunu ifade etti.

Projede Balıkçılık ve Deniz Ekosistemi Hedef Sektörler Arasında Yer Alıyor

Proje koordinatörü Prof. Dr. Sabri Bilgin projenin hedef sektörlerinin balıkçılık ve deniz ekosistemi olduğunu belirterek, Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun güçlendirilmesi kapsamında desteklenen 29 proje arasından seçilerek gerçekleştirecekleri çalışmanın önemine dikkat çekti.

Proje Süresi ve Uzmanlar

Projede Romanya’dan 3 uzman ve Dicle Üniversitesi’nden bir uzaktan algılama konusunda çalışan bir proje uzmanının yer aldığını belirten Prof. Dr. Sabri Bilgin, çalışmanın 18 ay süreceğini ve tamamlandığında elde edilecek sonuçların Karadeniz ekosistemine ve balıkçılık sektörüne olumlu etkileri olacağına inandığını söyledi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk de Katıldı

Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Önder Serdar Öztürk ve birçok kurum müdürü ve akademisyenin katıldığı toplantıda, iklim değişikliğiyle mücadele için yapılan çalışmalara destek verildi.