Taylor Swift, ABD’de Bir Günde Çok Satan Albümle Rekor Kırdı

featured

Spotify’da bir günde en çok dinlenen albüm unvanını elde ettikten sonra Taylor Swift, ABD’de bir günde çok satan albüme sahip olarak tarihe geçti. Nielsen’in 1991’de albüm satışlarını izlemeye başlamasından bu yana en çok satan albümlerden biri oldu.

Rekor Üstüne Rekor

Nielsen’in Luminate veri grubuna göre, Swift’in albümü cuma günü yayınlandığından beri birbiri ardına rekor kırmaya devam ediyor. Albüm, bir günde 1,6 milyon sattı ve bunun yaklaşık 1,4 milyonu vinil, CD ve kaset gibi geleneksel formatlardan geldi.

Spotify’da da Başarı

The Tortured Poets Department, Spotify’da ilk gününde dünya çapında 300 milyondan fazla kez dinlenerek platformdaki en önemli başarılardan birini elde etti.

CD’lerin Popülaritesi Artıyor

34 yaşındaki betwild lisans Swift’in albümü, CD’lerin popülaritesini 1990’lardan bu yana duyulmamış seviyelere taşıdı. Nielsen’in 1991’de satışları takip etmeye başlamasından bu yana bu seviyelere ulaşan yalnızca üçüncü albüm oldu.

Diğer Öne Çıkan Albümler

Bu yılki diğer öne çıkan albümler arasında ilk haftasında 407 bin satış yapan Beyoncé’nin “Cowboy Carter”ı ve 227 bin satışla çıkış yapan Ariana Grande’nin “Eternal Sunshine”ı bulunuyor.

Swift’in müziğini dağıtan Universal Music , geçtiğimiz aylarda TikTok ile yaşadığı telif hakkı sorunlarının ardından Swift dahil birçok şarkıcının şarkılarını platformdan çekmişti. Ancak Swift, geçen hafta müziğini TikTok’a geri getirmeye karar verdi.