Manisa’da Hayvancılık Yapan Kadın Girişimci: Süreyya Çalışır

featured

Marmara Üniversitesi Mezunu, Uluslararası Ticarette Kariyer Yapan Çalışır, Ailesinin Çiftliğini Modernleştiriyor

Süreyya Çalışır, ailesinin Manisa’da bulunan besi çiftliğinin başına geçerek, plazadaki kariyerini bıraktı. Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu olan Çalışır, uluslararası ticaret alanında yüksek lisans yapmış ve önde gelen şirketlerde satın alma uzmanı olarak çalışmıştı.

Çiftliği Modern Bir Tesise Dönüştürdü, Süt Üretimine Başladı

Geçen yıl ailesinin çiftliğine geri dönen Çalışır, kapanma noktasına gelen çiftliği onararak modern bir tesise dönüştürdü. Hollanda’dan yeni hayvanlar alıp, traktör ve diğer ekipman eksiklerini tamamlayan Çalışır, şimdi 60 büyükbaş hayvanla süt üretimine başladı.

Markalaşma Hedefiyle Üretimini Artırıyor

Şu anda bir süt ürünleri firması için üretim yapan Süreyya Çalışır, modern teknikleri uyguladığı çiftlikte hayvan sayısını ve üretimi artırarak alanında markalaşmayı hedefliyor. Çalışır, aynı zamanda Manisa’da yaşayan 80 yaşındaki babası Cavit Çalışır’ın çiftliğiyle eskisi gibi ilgilenemediğini ve bakımsız kaldığı için satmayı düşündüğünü ancak kendisinin buna karşı çıktığını belirtti.

Çiftlik Hayatına Adaptasyon Süreci

Çalışır, hayvancılıkla ilgili bilgisinin olmadığını ancak çok sayıda kaynak okuyarak ve yenilikçi yaklaşımlar uygulayarak hayvanlarını teknolojiyle takip ettiğini ifade etti. Kurumsal hayat ile besiciliğin farklı dünyalar olduğunu belirten Çalışır, hayvancılığa alışmaya çalıştığını ve verdiği her şeyin karşılığını aldığını vurguladı.