Edebiyatçı ve Gazeteci-Yazar Ergun Hiçyılmaz Hayatını Kaybetti

featured

Edebiyatçı ve belgeselci yönüyle de bilinen gazeteci-yazar Ergun Hiçyılmaz, 80 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından yapılan açıklamayla vefat haberini duyuran Hiçyılmaz için başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Uzun ve Başarılı Bir Gazetecilik Kariyeri

Ergun Hiçyılmaz, 1942 yılında Eskişehir’de doğdu ve gazetecilik kariyerine 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi’nde başladı. Akşam, Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Fotospor, Tercüman, Güneş, Nokta, Yankı, Sabah gibi önemli gazetelerde çalıştı. Ayrıca Yaprak Dergisi’ni yayınladı ve Varlık, Hisar gibi dergilerde şiir ve öykülerini yayımladı.

Birçok Ödül ve Başarı

Hiçyılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD gibi kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü aldı ve TGC’nin spor yazarlığı dalında Yılın Gazetecisi Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca 1993 yılında Altın Kitaplar Ödülü’nü kazandı.

Edebiyat ve Spor Alanındaki Kitapları

Ergun Hiçyılmaz, Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Atatürk’ün Gençlik ve Spor Politikası gibi birçok spor kitabının yanı sıra Osmanlı dönemine ait incelemelerini de kitaplarda yayınladı. Aynı zamanda Türkiye’de ilk sesli kitabın yazarı olarak da biliniyordu.

Eğitim ve Aile Hayatı

Hiçyılmaz, çeşitli öğrenim kurumlarında öğretim üyesi olarak görev yaptı ve sürekli basın kartı sahibiydi. İki çocuk babası olan Hiçyılmaz, edebiyat dünyasında ve gazetecilik alanında büyük boşluk bırakacak. Ergun Hiçyılmaz’ın ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diliyoruz.