Participant Media 20 Yıl Sonra Faaliyetlerini Durduruyor

featured

Jeff Skoll’un Zor Kararı

Participant Media, kuruluşundan 20 yıl sonra faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kurucusu Jeff Skoll, neredeyse 100 personeline gönderdiği mesajda, şirketin olumlu sosyal değişime ilham veren birinci sınıf içerik yaratma misyonuyla kurulduğunu ve 135 filmin ortak yapımcılığını üstlendiğini belirtti. Ancak Skoll, şirketin faaliyetlerini sonlandırma kararını çok zor bulduğunu vurguladı.

Üstlendikleri Filmler

Participant Media, aralarında Spotlight ve Green Book’un da bulunduğu 21 filmin Oscar ödülü aldığını ve 18 filmin de Emmy ödülü kazandığını açıkladı. Şirket, toplamda 3,3 milyar dolardan fazla küresel gişe geliri elde etti. Skoll, şirketin yarattığı değişimi vurgulayarak, “Başlıklarımız gerçek dünyada somut bir değişim yarattı” ifadesini kullandı.

Gelecek Planları

Participant Media’nın faaliyetlerini durdurmasıyla neredeyse tüm çalışanlar işten çıkarılacak, ancak şirketin çıkarlarını temsil etmeye devam edecek bir şirket faaliyetlerine devam edecek. Jeff Skoll, Participant topluluğuna teşekkür ederek, tek bir kişinin bile dünyayı değiştirebileceğini hatırlattı.