Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İstanbul’a Geldi

featured

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşmek Üzere Türkiye’ye Geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul’a geldi. Zelenskiy ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, Atatürk Havalimanı’na indi.

Zelenskiy ve Heyeti Karşılandı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve beraberinde Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un da bulunduğu heyeti, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilci Vekili Mehmet Zahit Uzun, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, 1. Ordu Harekat Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Ali İhsan Bulut karşıladı.

Savaştaki Son Durum ve Tahıl Koridoru Masada

Ziyaret kapsamında Zelenskiy, Erdoğan ile görüşecek. Görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaşın seyri ele alınacak. Tahıl Koridoru Anlaşması’nın devam etmesine ilişkin temaslardaki son durumun ve bölgede kalıcı barış arayışlarının ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılacağı görüşmede, gündem maddelerinden biri de Türkiye-Ukrayna ilişkileri olacak.

Zelenskiy, 7 Temmuz 2023’te Türkiye’ye gelmiş ve Erdoğan ile Vahdettin Köşkü’nde görüşmüştü. Erdoğan ile Zelenskiy arasındaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, iki ülke arasındaki “Stratejik Endüstriler Alanında İşbirliğine” ilişkin mutabakat zaptını içeren protokolün imza töreni gerçekleştirilmişti.