Silahlı Suç Örgütü Lideri Adnan Oktar Erzurum’dan Van’a Nakledildi

featured

Avukatlarla Ardışık Görüşmeler

Silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar, avukatlarla yaptığı ardışık görüşmeler nedeniyle Erzurum’dan Van’a nakledildi. Oktar, Erzurum’da çocuk istismarına karşı mücadele eden UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin kentteki şubesinin yöneticisi olan avukatlarla da görüşmüştü.

Avukatların Vekalet Aldığı Ortaya Çıktı

Oktar’ın Erzurum’a sevk edilmeden önce başörtüsü takan iki avukat, vekalet aldıktan sonra başörtülerini de çıkarttı. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin Erzurum Şubesi’nin yöneticilerinden avukatlar, Oktar’ı düzenli olarak ziyaret etmeye başladılar. Dört avukat, Oktar’ı 16 Şubat 2023 ile 22 Mart 2023 arasında toplamda 46 kez ziyaret etti.

Avukatların Değişen Tutumu

Oktar’ın vekaletini alan avukatlar E.A. ve A.E., başörtülerini çıkarttı. E.A. ve A.E., Oktar’ın Erzurum’dan Van’a nakledilmesine 8 gün kala başörtülü fotoğraf çektirdiler. Diğer avukat A.A.’nın ise UCİM’in Genel Merkezi’nde görevli olduğu ve düzenli olarak Oktar’ı ziyaret etmek için Erzurum’a gittiği belirtildi.

UCİM Genel Başkanı Açıklama Yaptı

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, Oktar’ı ziyaret eden avukatların dernek ile ilişkisinin sonlandığını ve istismar davalarında sanıkların savunulmaması için sözleşme imzaladıklarını ifade etti. Özkan, avukatlarla ilişkilerini depremler sonrası sonlandırdıklarını ve gönüllü avukatların denetim görevinin barolarda ve Avukat Suçları Bürosu’nda olduğunu belirtti.