BİLSEM Sınavı Hakkında Son Bilgiler

featured

BİLSEM Sınavı Ne Zaman?

BİLSEM sınavı, Türkiye’de ilkokullarda okuyan 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla uygulanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz günlerde yayınladığı kılavuz ile sınav tarihlerini duyurdu.

Değerlendirme Tarihleri:

  • 10 Şubat ile 14 Nisan 2024 tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak.
  • Bireysel değerlendirme sınavı ise 26 Mayıs ile 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

BİLSEM sınavının sonuçları ise 31 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM Başvurusu Ne Zaman Alınacak?

BİLSEM başvuruları, ilkokul öğretmenleri tarafından 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak.

BİLSEM Nedir?

BİLSEM, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. Bu merkezler, ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerini farkında olmalarını sağlayarak kapasitelerini geliştirmelerini amaçlamaktadır. Devlete bağlı olarak açılan bu özel eğitim kurumları, öğrencilerin özel yeteneklerini geliştiren çeşitli programlar sunmaktadır.

BİLSEM’lerde zeka, yaratıcılık ve liderlik yetenekleri yüksek olan ve akademik alanlarda da üstün performans gösteren öğrenciler tespit edilerek, onlara ekstra eğitim programları sağlanır. Ayrıca öğrencilerin kendilerini tanımaları ve gelecekte ülkeye katkı sağlayacak nesiller olarak yetişmeleri hedeflenir.